wattoodoo

\ wʌt-tú-dú \
(organisatie)
groep van vijf gemotiveerde jongeren met een missie, een missie om (muzikale) evenementen te organiseren in, door en voor Watou en omstreken.
afgeleid van “What to do?!” + “Watou”

Opening De KRING

Op 29 juni 2024 komen ILA, YESNOMAYBE en NANG de opening van de KRING voorzien van muzikale omlijsting. Een samenwerking met Stad Poperinge.

a Bunch of Grunge 2023

Op 29 april 2023 daverde de parochiezaal op zijn grondvesten na de passage van The Servants en In Your Honor op a Bunch of Grunge.

FilmMozaiek 2020

Op 6 oktober 2020 toonde WatouDou in samenwerking met Stad Poperinge de film over The Sound, Walking in the Opposite Direction. Meer info op onderstaande knop.

Reveil 2019

Reveil doorbreekt op 1 november de stilte. Van 17h tot 18h worden op verscheidene kerkhoven in Vlaanderen optredens of herdenkingen georganiseerd. Ook in Watou organiseerde WatouDou een sereen optreden. Wat volgde was een uniek herdenkingsmoment voor alle Watounaars. Alle teksten en foto's op onderstaande link.

Waves of Joy 2019

25 mei 2019 vond de vierde editie plaats van Waves of Joy. Hier ontving WatouDou Billboard, Bergen, Morrissey Indeed en Marc Cambie. Meer info op onderstaande link.

Nevermind 2019

Omdat we dit jaar 25 jaar geleden moesten afscheid nemen van de legende Kurt Cobain, voelden we ons verplicht hieromtrent iets te doen. Op zaterdag 9 maart organiseerde WatouDou een tribute aan Nevermind. Meer info op onderstaande link.

Waves of Joy 2018

26 mei 2018 vond de derde editie plaats van Waves of Joy. We ontvingen the obsCURE, SUIR en Marc Cambie. Op volgende link meer info.

'n Zwartn Frak 2018

16 & 17 februari 2018, Festivalhuis Watou
WatouDou nodigde enkele lokale bands uit op 16 & 17 februari in het Festivalhuis op de Grote Markt. Zoals vorig jaar, garantie op een verrukkelijke avond!

Waves of Joy 2017

27 mei 2017, Parochiezaal Watou
De tweede editie van Waves of Joy vond opnieuw plaats in de Parochiezaal in Watou. Dit jaar met nog grotere bands. Foto's en een nabeschouwing van het evenement vindt u op onderstaande link.

'n Zwartn Frak 2017

3 & 4 maart 2017, Festivalhuis Watou
WatouDou nodigde enkele lokale bands uit op 3 en 4 maart in het Festivalhuis op de Grote Markt. We kunnen spreken van een succeseditie!.

Waves of Joy 2016

Op 11 juni 2016 daverde Watou op zijn grondvesten met de passage van Curtis, Gauss en Stefke van Namen. We mochten een mooi aantal bezoekers verwelkomen. Foto's en een nabeschouwing van het evenement vindt u op onderstaande link.

Wat is WatouDou?

WatouDou is een VZW opgericht in, door en voor Watou. We organiseren muzikale evenementen in Watou. We delen dan ook graag onze muzikale voorkeuren met u.

Het idee

Het idee startte met een hersenkronkel van Jasper. Hij wou graag een New Wave getint feestje organiseren in Watou. Na overleg met enkele vrienden (Arne, Thomas en Robin) ging de bal aan het rollen en organiseerde het vijftal Waves of Joy.

Watou

De organisatoren zijn alle vijf trouwe en trotse Watounaars en wilden dus zeker de evenementen in Watou organiseren. Ook is Watou de geknipte locatie voor dergelijke evenementen gezien de rijke muzikale geschiedenis. (Kleine Markt, 't Hommelhof, ...)

Samenwerking

Het vijftal leerde elkaar al op jonge leeftijd kennen in de lokale jeugdbeweging, KSA De Bollaert. Hier werden ze na verloop van tijd ook allen leider, waar hun organisatorisch vermogen werd aangescherpt door de organisatie van de Low Budget fuiven.

New Wave

De muzieksmaak van de WatouDou-leden is ruim en uiteenlopend, met New Wave als algemene deler. Het werd dus al snel duidelijk dat ze op dezelfde golflengte zaten qua muzieksmaak.

Evenementen

Het oorspronkelijke idee startte met Waves of Joy. In het tweede jaar groeide de geestdrift en werd een tweede (kleiner) evenement georganiseerd, namelijk 'n Zwartn Frak. Hier komen 'kleinere' bands ook aan bod en kunnen alle Watounaars (en andere) genieten van gratis live optredens.

Meer mogelijkheden

WatouDou's ambitites blijven groeien. Ook willen ze zich niet alleen vastpinnen op New Wave en eventueel andere genres aankaarten. Benieuwd wat de toekomst zal brengen...

Jasper Bonduelle

Functie: Chief Executive Officer

Bouwjaar: 1988

Ten brode: Zelfstandig Schilder

Muziekgenre: New Wave, Post Punk, ...

Arne Delannoye

Functie: Chief Logistics Manager

Bouwjaar: 1991

Ten brode: Bouwvakker

Muziekgenre: New Wave, Rock, Metal, ...

Thomas Haezebrouck

Functie: Chief Operational Officer

Bouwjaar: 1991

Ten brode: Installateur

Muziekgenre: New Wave, Reggae, Dance Hall, ...

Lucas Ballyn

Functie: Chief Creative Officer

Bouwjaar: 1995

Ten brode: Webdeveloper

Muziekgenre: New Wave, Rock, Post Rock, ...

Robin Gryson

Functie: Chief Financial Officer

Bouwjaar: 1991

Ten brode: Projectingenieur

Muziekgenre: New Wave, Indie, Post Rock, ...

Contacteer ons

Zit u met prangende vragen? Heeft u een voorstel? Heeft u commentaar? Heeft u tips? Neem gerust contact met ons op!