REVEIL

Op 1 november doorbreekt het initiatief ‘Reveil’ rond zonsondergang de stilte op begraafplaatsen in heel Vlaanderen. ‘Reveil’ groeide uit de behoefte van mensen om meer te doen dan enkel een bloem neerleggen ter herdenking van overledenen. Muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers dompelen begraafplaatsen onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en hartverwarmende verhalen.

De vereniging WatouDou laat ‘Reveil’ neerstrijken op de nieuwe begraafplaats van Watou. De band ‘Bergen’ brengt een ingetogen, maar bezielde instrumentale performance, vergezeld van betoverende videobeelden. De muziek wordt afgewisseld met getuigenissen of voordrachten van Watouse verenigingen. Elke vereniging krijgt te maken met het verlies van een dierbaar lid, een trouwe sympathisant of familieleden. Dit verlies kan een diepe indruk nalaten in een verenging. WatouDou wil deze mensen graag eren onder noemer ‘voor eeuwig verenigd.’

Op 1 november van 17 tot 18 uur is iedereen welkom op de nieuwe begraafplaats van Watou voor een warm, ingetogen samenzijn.
Kapelaanstraat Watou, gratis, iedereen welkom.

Download hier de affiche

Download hier het campagnebeeld

Download hier de uitnodiging voor de verenigingen

Van waar het idee?

WatouDou organiseert ondertussen reeds 5 jaar evenementen in Watou. Het concept van Reveil was iets dat ons al lang aansprak. Met hulp van onderstaande partners kunnen we ook in Watou van 1 november een warme dag maken.

Reveil

VZW Reveil moedigt artiesten aan om 1 november nieuw leven in te blazen. In bijna 1 op de 3 gemeentes dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is een Reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente. Met het diepste respect voor elke overtuiging.

Stad Poperinge

Stad Poperinge en dienst Cultuur biedt ons de logistieke ondersteuning, waarvoor onze oprechte dank!

Bergen

Bergen is een geheel uit Zuid-West-Vlaamse klei opgetrokken band die waaiert van Sigur Ros tot Explosions in the Sky met een vleugje Mogwai. Repetitieve instrumentale postrock volgens de één, gedreven filmische poëzie volgens de ander. Bergen maakt verhalen vermomd als woordeloze songs met eens sterke sound die live wordt ondersteund door filmbites en video.

De verenigingen uit Watou

Ook alle verenigingen uit Watou helpen mee aan dit unieke herdenkingsmoment. Ze komen aan het woord met een korte tekst / gedicht / getuigenis over het verlies, het herdenken of het rouwen binnen hun eigen vereniging, waarvoor onze oprechte dank.